Niezalogowany (Zaloguj się)

Kategorie

• Współpracujemy

• rus.mil.pl

Vanilla 1.1.5a jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  # 1
    Administrator
    Spicmir zapodal strona z koszer jakoscia fotek satelitarnych.
    http://www.pkt.pl/mapalocation.ds?newSearch=true&tab=location&where=ruda+%C5%9Bl%C4%85ska+%2C+bukowa#
    Kto podejmie sie zrobienia mapy satelitarnej do druku? Siatka, legenda etc? Nie mam do tego narzedzi na kompie, poza paintem, i za bardzo na grafice sie nie znam, a i puzli tez ukladac nie lubie ;P
  2.  # 2
    Organizator
    ja chyba mam gdzieś poskładane puzzle już z innej mapy tez hi-res - a jak nie to mogę to poskładać - ale nic więcej :P
  3.  # 3
    Organizator
  4.  # 4
    Organizator
    jak coś to mogę dziś na to nanieść siatke. Spicmir, ta skala co jest pokazana w lewym dolnym rogu jest prawidłowa? jak tak to dzięki temu będę mógł dokładnie zrobić siatkę z kwadratów np 100mx100m
  5.  # 5
    Organizator
    robiliśmy ją chyba wg długości budynku czy też coś w tym stylu wiec raczej jest prawidłowa - choć pewnie niedokładna :D
    EDIT:
    Okej porównałem skale z tą nowa mapą wg długości tesco i jest okej [ tesco ma 100m długości w tym węższym miejscu ]
  6.  # 6
    Organizator
    http://123upload.pl/?d=85FE62AB1
    ściągać i mówić, czy i gdzie mam coś zaznaczyć, czy zostawiamy taką 'czystą'. Kwadraty ok 100m x 100m
  7.  # 7
    Organizator
    bravissimo :]
    Na mapce dla graczy powinno być zaznaczone wszytko co jest już opisane w poradniku/ rysie + safezony obu frakcji i handlarze.

A ja chce taka wypaśną mapę z wszystkim :P
  8.  # 8
    Administrator
    Slaba ta mapa z jakosci, tamta ze strony jest o wiele lepsza moim zdaniem.
  9.  # 9
    Organizator
    okej skoro ma być lepsza to ile ma mieć pix ? ta ma 4100 na 4900 bodaj.
    to ma być 10k na 10 k ?
  10.  # 10
    Administrator
    Jak w życiu, chodzi o jakość, nie wielkość:P Na wmasga wrzuciłem już jako taka mapę, do własnego użytku zrobi się później ;)
  11.  # 11
    Organizator
    Spicmir nie chodzi tylko o rozdzielczość w formie rozmiaru, ale też określa się ilość pixli na cal. Ale itak imho nie ma potrzeby takiej mapy w takiej rozdzielczości jak się wysyła drukarnią ;]
  12.  # 12
    Organizator
    spoko spoko tylko panowie nie spuszczajmy się nad tą mapa - ta która jest aktualnie jest przecież w miarę dokładna i można bez problemu się na niej opierać
  13.  # 13
    Organizator
    no i o to chodzi, innej raczej robić nie będziemy. Sam do własnego użytku postaram się ją druknąć (jak tusz pozwoli :P ) na 4x a4 i skleić.
  14.  # 14
    Organizator
    Tak zerknąłem na tą m3nelowatą mapę na wmasg i zakoś jakoś dziwnie obciekłeś menel teren . Fajnie że wyciąłeś teren RIP - tyle że za tym terenem jest jeszcze spory kawałek ziemi do zabawy.
  15.  # 15
    Administrator
    O jakim terenie mówisz? Granice są "umowne". Grunt żeby nie włazić na pola i prywatne posesje, i nie zalesc za daleko ;)