Spicmir zapodal strona z koszer jakoscia fotek satelitarnych. http://www.pkt.pl/mapalocation.ds?newSearch=true&tab=location&where=ruda+%C5%9Bl%C4%85ska+%2C+bukowa# Kto podejmie sie zrobienia mapy satelitarnej do druku? Siatka, legenda etc? Nie mam do tego narzedzi na kompie, poza paintem, i za bardzo na grafice sie nie znam, a i puzli tez ukladac nie lubie ;P
jak coś to mogę dziś na to nanieść siatke. Spicmir, ta skala co jest pokazana w lewym dolnym rogu jest prawidłowa? jak tak to dzięki temu będę mógł dokładnie zrobić siatkę z kwadratów np 100mx100m
robiliśmy ją chyba wg długości budynku czy też coś w tym stylu wiec raczej jest prawidłowa - choć pewnie niedokładna :D
EDIT:
Okej porównałem skale z tą nowa mapą wg długości tesco i jest okej [ tesco ma 100m długości w tym węższym miejscu ]
Spicmir nie chodzi tylko o rozdzielczość w formie rozmiaru, ale też określa się ilość pixli na cal. Ale itak imho nie ma potrzeby takiej mapy w takiej rozdzielczości jak się wysyła drukarnią ;]
spoko spoko tylko panowie nie spuszczajmy się nad tą mapa - ta która jest aktualnie jest przecież w miarę dokładna i można bez problemu się na niej opierać
Tak zerknąłem na tą m3nelowatą mapę na wmasg i zakoś jakoś dziwnie obciekłeś menel teren . Fajnie że wyciąłeś teren RIP - tyle że za tym terenem jest jeszcze spory kawałek ziemi do zabawy.